назад

Йоаким Льов след разгрома в Севиля: Не знам какво се случи с отбора

от Борил Гочев
11:03, 18.11.2020
Футбол
Йоаким Льов след разгрома в Севиля: Не знам какво се случи с отбора

Селекционерът Йоахим Льов остана безмълвен след катастрофалната загуба на националния отбор на Германия с 0:6 срещу Испания в мач от Лигата на нациите.

Това поражение на световните шампиони от 2014 година ги лиши от място във финалната четворка на турнира.

"Наистина не знам какво се случи с отбора ни. Почти нямахме шанс да вкараме гол и губехме всяка битка по терена", заяви германският селекционер след най-тежкото поражение за отбора от 89 години насам.

Бундестима се намира в много тежък период след отпадането в груповата фаза на Мондиал 2018, като отборът е спечелил само три от последните си осем международни мача.

Германците започнаха двубоя в Севиля като водач в групата след успех с 3:1 срещу Украйна и дори равенство им беше достатъчно, за да им осигури място във финалната четворка, но вместо това германците изостанаха с 0:3 на почивката, а след нея инкасираха нови три гола.

"Опитахме да ги пресираме в половината им през втората час, но те просто играеха по-добре от нас. Бяха по-бързи, по-прецизни. Преди мача говорех, че вярвам на играчите ми и че се движим в правилната посока, но днес се видя, че всъщност не прогресираме чак така, както мислехме", добави Льов.

Въпреки разгрома, директорът на отбора Оливер Бирхоф заяви, че Йоаким Льов остава начело на Маншафта.

Топ 24
Най-четени