назад

Златните ни медалисти от ЕП по вдигане на тежести се завърнаха у нас

Златните ни медалисти от ЕП по вдигане на тежести се завърнаха у нас

Българските златни медалисти от Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев се завърнаха на родна земя, след като завоюваха три европейски титли за страната в първите три дни на шампионата.

В събота Мей-Нгуен спечели титлата при най-леките дами в категория до 45 кг, а в неделя Русев триумфира с титлата в категория до 55 кг с еврорекорд за юноши в изтласкването, преди Гроздев да пребори конкуренцията в категория до 61 кг с двубой 296 кг.

И тримата състезатели са представители на силната русенската школа.

С тях на родна земя се прибра и Ивана Петрова, която стана подгласничка на Надежда Мей-Хгуен в категория до 45 кг с двубой от 152 кг.

"Целта беше да стана европейски шампион и имах опит, в който да направя европейски и световен рекорд. Пожелах си догодина да направя същото и да зарадвам още много хора. Чувството е неописуемо, когато се качих на стълбичката. Лишихме се от доста неща и мисля, че заслужено станах първи", сподели Русев на Летище София.

"Доста беше трудно, подготвяла съм се много време, много съм се трудила и съм се лишавала и според мен напълно заслужено", допълни Мей-Нгуен.

Шампионът ни в категория до 61 кг Стилян Гроздев пък сподели, че е много близо до олимпийска квота и се надява да повтори силното си представяне и на Игрите в Токио това лято.

"Аз лично благодарих на треньорите в националния отбор, също и на личните ми треньори Кръстина и Радослав Атанасови, също така на д-р Кирил Панайотов, защото те доста ни подпомагат с подготовката, която провеждаме от доста време за тези състезания. Пожелах си същото да се случи и на Олимпиадата, живот и здраве. Всичко това идва с тренировка, постоянство. Близо една година вече се готвим за това състезание и мисля, че на това се дължи този успех. Ние винаги сме били на голямата сцена, просто сега сме малко по-добре и се надявам да станем още по-добре", каза той.

Топ 24
Най-четени